ထမင္းေပါင္း

ျမဴး က အရင္ေရးေပးပါဆိုလို႔ တျခားဟင္းေတြအစား ထမင္းေပါင္းကိုအရင္
ေရးလိုက္ပါတယ္။ ရွင္မင္းထမင္းေပါင္း လုပ္တုန္းက အသီးအႏွံေတြ ထည့္
ေနက် ဟာေတြမရွိလို႔၊ ရွိတဲ့အသီးအႏွံေတြနဲ႔ ပဲ လုပ္ျဖစ္ပါတယ္။

သာမာန္ထမင္းေပါင္းမွာ ထည့္ေနက်အရာေတြကေတာ့ ၾကက္သည္း၊ၾကက္ျမစ္
ၾကက္သား၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ တရုတ္နံနံ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ၊ ငဖယ္ဆုတ္
တို႔ပါ။

ရွင္မင္းမွာေတာ့အကုန္မရွိလို႔ ရွိတာေလးနဲ႔ ျဖစ္သလိုေလးခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

ထမင္းေပါင္းမွာ ပါ၀င္ေသာအရာမ်ားမွာ

ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ပဲသီး
မုန္လာဥနီ (ခါၾကက္ဥ)
ဂ်ဴံမႈန္႔
ပဲငံျပာရည္
ၾကက္သား
ပဲတီပင္ေပါက္
ငရုတ္သီးစိမ္း
ငရုပ္ေကာင္း တို႔ပါပဲ။

ၾကက္သားကို ဆား၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔နဲ႔ ျပဳတ္ထားပါတယ္။ ေအးသြားလွ်င္
ၾကက္သားျပဳတ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ တို႔ပါးပါး
လွီးထားျပီး ဆီပူပူမွာ ဆီသပ္ပါတယ္။ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး တို႔ကိုအရင္ထည့္
ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ခဏေနမွ ပဲတီပင္ေပါက္ကိုထည့္ပါတယ္။ အရုိးျပဳတ္ရည္
ႏွင့္ ဂ်ဴံမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္းနဲ႔ ၂ စြန္းေလာက္ကိုေရာေဖ်ာ္ပါတယ္။ ပဲငံျပာရည္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း တု႔ိထည့္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းမၾကိဳက္ရင္မထည့္လဲရပါတယ္။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဆားလိုလွ်င္ ဆားထည့္ပါ။ အသင့္ျပင္ထားေသာ ထမင္း
ပူပူပါ ဟင္းႏွင့္အသီးအႏွံ၊ ၾကက္သားတုိ႔ ပုံျပီး၊ ငရုပ္ေကာင္းျဖဴးကာ စားသံုး
ႏိုင္ပါတယ္။


0 comments: