မီးဖိုေခ်ာင္ မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ (၃)

၁။ သံပုရာသီးေလးေတြ ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ သိမ္းထားတတ္ၾကမွာပါ။ အသံုးမျပဳခင္ ေလးစကၠန္႔႕ေလာက္ Microwave ထဲ ထည့္အပူေပးပါ။ သံပုရာသီးကို မသံုးခင္အနည္းငယ္လိမ့္ေပးပါ။ အဲဒီနည္းနဲ႔ သံပုရာသီး အရည္ရႊမ္းလာေအာင္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

၂။ တီဗြီက ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ အစီအစဥ္ေတြမွာ သစ္သား စဥ္းနီတံုး အသံုးျပဳတာနည္းသြားပါတယ္၊ အဓိကအခ်က္က က်န္းမာေရး နဲ႔ မညီညြတ္လို႔ပါ လို႔သိရပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ သစ္သား စဥ္းနီတုံးက အိမ္ရွင္မေတြ၊ ခ်က္ျပဳတ္သူေတြရဲ႕ မရွိမျဖစ္လက္စြဲပါ၊ က်န္းမာေရးနဲ႕လဲ ညီညြတ္ ေအာင္ သံပုရာသီးသံုးျပီးသား နဲ႔ ပြတ္တိုက္ေပးျခင္းျဖင့္ သန္႕ရွင္းႏိုင္ပါတယ္ရွင္။

၃။ အာလူး က အစြန္းအထင္းေတြ ခၽြတ္တဲ့ေနရာမွာ အသံုးတည့္လွပါတယ္။ လက္မွာေပက်ံေနတဲ့ အစြန္းအထင္းေတြခၽြတ္ရခက္ေနရင္ အာလူးစိမ္းကိုထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ပြတ္ေပးျခင္းျဖင့္ အစြန္းေတြကိုပယ္ဖ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

၄။ ဆားငံသြားတဲ့ အသီးအႏွံ၊ ဟင္သီးဟင္းရြက္ေတြကိုအာလူးတျခမ္းထည့္ေပးပါ၊ အာလူးက ပိုေနတဲ့ ဆားေတြကို စုပ္ယူသြားပါ
လိမ့္မယ္။ ဆားငံ သြားတဲ့ ဟင္းေတြကိုလဲ ဒီအတိုင္း ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

၅။ ၾကက္ဥျပဳတ္ေနတုန္း ကြဲမွာ ေၾကာက္ရင္ ျပဳတ္ေနတဲ့ေရထဲကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ၾကက္ဥျပဳတ္ေနရင္း ကြဲအက္ျပီး အကာေတြထြက္လာရင္ ရွာလကာရည္အနည္းငယ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥအကာ ေတြထြက္ျခင္းမွကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

၆။ လက္ဖက္ကို ကိုယ္တိုင္ေထာင္းျပီးႏွပ္တတ္သူေတြအတြက္ အသံုးတည္႔လွပါတယ္။ ဆီတို႔ဖူး ကို စိမ္ထားတဲ့ ဆီနဲ႔ လက္ဖက္ကိုဆီစိမ္ပါ။ လက္ဖက္သား ႏူးအိလာျပီး၊ ပိုျပီးဆိမ့္လာပါတယ္။ ဆီတို႔ဖူးကိုလဲ ရုိးရုိးဆီထပ္ထည့္ျခင္းျဖင့္ ကုန္သြားတဲ့ဆီကိုအစားထိုးေပးပါ။

1 comments:

မင္းခ်စ္သူ said...

ဆီတို႔ဖူး ဘယ္လိုလုပ္ရသလဲ သင္ေပးပါဦး၊ အိမ္မွာမိသားစုနဲ႔လုပ္စားခ်င္လို႔ပါ
thankyou