ငါးဖယ္ဟင္း

ငါးဖယ္ဟင္း

ငါးဖယ္ကို ဗီယမ္နမ္၊ တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာ ရႏိုင္ပါတယ္။ Grey Featherback Fish Paste ဆိုျပီး
ဗီယမ္နမ္ ႏိုင္ငံက ထုတ္လုပ္တာပါ။ ငါးဖယ္ ကို ကုိယ္တိုင္ ငါး၀ယ္ျပီး ျခစ္မယ္ ဆိုရင္လဲ ရပါတယ္။
အလုပ္ေတာ့ ရႈပ္တာေပါ့ေနာ္။

ငါးဖယ္ျခစ္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္ဥ၊ ဂ်င္းလက္တဆစ္ ၊ ေထာင္းထားတာရယ္ ဆား ၊ ဆႏြင္းတို႔နဲ႔နယ္ပါတယ္။

ဗီယမ္နမ္ဆိုင္ကအထုပ္ကိုလံုး၀မေထာင္းရပါဘူး၊ ေထာင္းရင္ စားမေကာင္းျဖစ္တတ္လို႔ပါ။
ျမန္မာျပည္မွာ ေစ်းကလတ္လတ္ဆပ္ဆပ္၀ယ္လာတဲ့ အခါ မခ်က္ခင္ အိမ္ကေထာင္းပါတယ္။
ငါးဖယ္ကို အေနေတာ္ အျပားေလးေတြ လုပ္ပါ၊ ငါးဖယ္ေတြကပ္ေနမယ္ဆိုရင္ ဆီေလးစြတ္
ျ့ပီး ျပဳလုပ္မယ္ဆိုရင္ ပိုလြယ္ပါတယ္။ ဆီ ပူပူထဲကို ဆုပ္ထားတဲ့ ငါးဖယ္ေတြထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါမယ္။
အ၀ါေရာင္ေလး သန္းလာရင္ ဆယ္ထုပ္ရပါမယ္။

ငါးဖယ္ဟင္း ခ်က္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ေထာင္းရပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၄၊ ၅ လံုးေလာက္ကိုလဲ လွီးထားရပါမယ္။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီသပ္ရပါမယ္၊
နႏြင္းေလးနည္းနည္းထည့့္ပါ။ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းျပီး ေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ၊
ေရေလးစပ္စပ္ထည့္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြ ေၾကျပီး ဆီျပန္လာမွ ေၾကာ္ထားတဲ့
ငါးဖယ္ကိုထည့္ပါတယ္။ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ခဏ အဖံုးအုပ္ထားရပါမယ္။ ပြက္လာရင္
အေပါ့အငံ အတြက္ ငံျပာရည္ သို႔မဟုတ္ ဆားထည့္ပါ။ ခ်ကာနီလွ်င္ ငရုပ္သီးစိမ္း
ကိုဓားျပားရုိက္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ နံနံပင္ရွိလွ်င္ နံနံပင္ေလးပါအုပ္ျပီး အသင့္ စားသံုးႏိုင္တဲ့
ငါးဖယ္ဟင္း ရပါျပီ။

(မွတ္ခ်က္၊ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဟင္း ခ်က္လိုလွ်င္ ငါးဖယ္အားလံုးကိုမေၾကာ္ပဲ တခ်ဳိ႕တ၀က္သာ
ေၾကာ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ျပီးလ်ွင္ ငါးဖယ္အစိမ္းလံုးမ်ားထည့္ျပီး ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ငါးဖယ္လံုးေတြ က်က္မွ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ဆက္ထည့္ျပီး ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းကေတာ့ အေပၚက ငါးဖယ္ဟင္း ခ်က္နည္းအတိုင္းပါပဲ။)

1 comments:

ေမ said...

ရွင္မင္းေရ
ငါးဖယ္ခ်က္မလို႔ လိုက္ရွာေနတာအေတာ္ပဲ။ င္းဖယ္ဟင္းနဲ႔ ငါးဆုပ္ဟင္း ခ်က္နည္းမတူဘူး ဆိုတာ ခုမွသိတယ္