ဆီခ်က္ ေခါက္ဆြဲ

ဆီခ်က္လုပ္ဖို႔ လိုအပ္တဲ့ အရာေတြကေတာ့

၁။ ေခါက္ဆြဲအျပား ( ရုိးရုိးေခါက္ဆြဲေတြလဲရပါတယ္၊ ျမန္မာျပည္ကနဲ႕ပိုတူေအာင္ ေခါက္ဆြဲအျပား ကိုု သံုးတာပါ။)
၂။ ၾကက္သား
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၄။ ဆီ
၅။ ၾကက္သြန္ျမိတ္
၆။ အခ်ဴိမႈန္႕ (သို႕) ၾကက္သားအမႈန္႕
၇။ သၾကား
၈။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္
၉။ သခြားသီး

အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား တို႔နဲ႕ ျပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္သားျပဳတ္ေနတုန္း
ၾကက္သြန္ျမတ္ေလးေတြပါးပါးစဥ္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဳ ငါးမႊာေလာက္ကိုလဲ ဓါးနားရုိက္ျပီး၊
ေသးေသးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ စဥ္းရပါတယ္။
ဆီခ်က္ခ်က္ဖို႔ပါ။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီတည္ျပီး၊ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴစဥ္းထားတာကို
ထည့္လိုက္ပါ။မီးအရမ္းျပင္းျပင္း မထားဘဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဖတ္ေလးေတြ ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕
ခ်လိုက္ပါ။ ၾကက္သားျပဳတ္ရ႔ရင္ အေအးခံျပီး ၊ အရုိးေတြကို အျပဳတ္ရည္ထဲ ျပန္ထည့္ျပီး၊
အသားေတြကိုေတာ့ အတံုးတံုးေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။

ၾကက္သား အရုိးျပဳတ္ရည္ထဲကို အေပါ့အငံျမည္းျပီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္နည္းနည္း၊ သၾကားနည္း
နည္းထည့္ပါ။ ဟင္းရည္ရပါျပီ။

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ တပြဲစာျပင္ဖို႔အတြက္ စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲ ေခါက္ဆြဲ တေယာက္ စာထည့္ပါ။
ဆီခ်က္ ၂ စြန္း၊ပဲငံျပာရည္ ၂ စြန္း။ အခ်ဳိမႈန္႕ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သားမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္၊
အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျမိတ္ နဲ႕ၾကက္သားျဖဴျပီး ျပင္ဆင္စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။

အခ်ဥ္လုပ္ဖို႔အတြက္ သခြာသီးေလးေတြ ပါးပါးလွီးျပီး ငရုပ္ဆီအခ်ဥ္နဲ႕ေရာပါ။ မခ်ဥ္ေသးရင္
သံပုရာသီးညွစ္ပါ။ဆီခ်က္ ေခါက္ဆြဲကို ေစာေစာကတည္ထားတဲ့ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ဟင္းခါးနဲ႕
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။


2 comments:

မင္းညိဳ said...

အားေပးသြားပါတယ္ဗ်ာ...
လုပ္စားၾကည့္လို ့ အဆင္ေၿပရင္
တစ္ပြဲ ပို ့ေပးလိုက္ပါ့မယ္ေနာ္...
ေနာက္ထပ္လဲ ပို ့စ္ အမ်ားႀကီးတင္ႏိုင္ပါေစဗ်ာ...
ေက်းဇူးပါ...

Unknown said...

အခုုလိုု ရိုုးရွင္း လြယ္ကူတဲ႔ ဆီခ်က္ ေခါက္ဆြဲ လုုပ္နည္းကိုု
ရွင္းရွင္းလင္းလင္း နားလည္ေအာင္ ပိုု႔ စ္ ေရးေပးတဲ႔ အတြက္
အမ်ားၾကီး ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။