မီးဖိုေခ်ာင္ မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ (၃)

ဒီတခါ မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ အတြက္ ေရးဖို႔စဥ္းစားထားတာေလးေတြကေတာ့

၁။ ရွင္မင္း တို႔ ဘုရားကပ္တဲ့ ေၾကးေသာက္ေတာ္ ေရခြက္ေလးေတြဟာ ေန႕စဥ္ေဆးေၾကာေန
ေပမယ့္ အေရာင္ေတြမႈန္ေနတတ္ပါတယ္။စိတ္မပူပါနဲ႕ အသစ္လဲ မ၀ယ္ပါနဲ႔႔ေနာ္ ၊ မီးဖိုေခ်ာင္မွာ
ဟင္းခ်က္တုန္းက ေဖ်ာ္ထားတဲ့ မန္းက်ည္းသီး တခ်ဳိ႕ယူျပီး ပြတ္တိုက္ေပးပါ၊ အေရာင္
ေတြျပန္တက္လာပါလိမ့္မယ္။ က်က္သေရ ရွိတဲ့ မိသားစု ဘုရားစဥ္က ေသာက္ေတာ္ေရခြက္ေလးေတြ
မ်က္ႏွာမငယ္ရေတာ့ဘူးေပါ့။

၂။ ေခါင္းကိုက္ေနပါသလား၊ သံပုရာသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး နဖူး တေလွ်ာက္ ပြတ္တိုက္ေပးပါ။
တဆစ္ဆစ္ ကိုက္ေနတာေတြ သက္သာသြားပါလိမ့္မယ္။

၃။ ၾကက္ဥ ေကာင္းေသးလား ၊မေကာင္းေသးလား သိခ်င္ရင္ ဆားရည္ ထဲကိုစိမ္ပါ၊
( အေအးခံထားတဲ့ ဆားရည္ပါ။) ေအာက္ကို ျမဳတ္က်သြားရင္ ၾကက္ဥ ေကာင္းပါေသးတယ္၊
ေပါေလာ ေပၚလာရင္ေတာ့ လႊင့္ပစ္ဖို႔ အခ်ိန္တန္ပါျပီ။

၄။ Jar ေတြ ၊ ပုလင္းေတြရဲ႕ အဖံုးေတြ ဖြင့္မတတ္ျဖစ္ေနပါသလား၊ လြယ္ပါတယ္။
Latex dishwashing gloves သံုးျပီးသာဖြင့္လိုက္ပါ။
ေခ်ာေခ်ာခ်ဳခ်ဳနဲ႕ဖြင့္ႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ ေနာက္တနည္းကေတာ့ အဖံုးကို မီးအပူနည္းနည္းျပပါတယ္၊
ျပီးရင္ လက္သုပ္ပု၀ါေလးနဲ႕ မပူေအာင္ေသခ်ာ ကိုင္ဖြင့္ရင္ အလြယ္တကူပဲ ဖြင့္လို႔ရလာပါလိမ့္မယ္။


၅။ ျခင္ကိုက္လို႔ယားေနပါလား၊ ဆပ္ျပာနဲ႔ အနည္းငယ္ ပြတ္ေပးျခင္းျဖင့္ ခဏတျဖဳတ္သက္သာပါတယ္။

၆။ သၾကားအညိဳေတြဟာမၾကာခဏ ခဲတတ္ၾကပါတယ္။ ဒီလိုခဲေနတာကို ထုခြဲဖို႔က တယ္လဲ
အဆင္မေျပလွပါဘူး။ လြယ္ပါတယ္ ပန္းသီး တစိပ္ေလာက္ထည့္လိုက္ပါ။
ခဲေနတာေတြ ေပ်ာက္သြားပါလိမ့္မယ္။

၇။ တလတခါရာသီလာခ်ိန္မွာ ကိုက္ခဲနာက်င္တတ္သူ အစ္မနဲ႕ ညီမေလးေတြအတြက္ပါ၊
ဒိန္ခ်ဥ္ ဘူးေလးပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ရုိးရုိးဒိန္ခ်ဥ္ကို သၾကားေလးနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္
ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ။ ကိုက္ခဲတဲ့ နာက်င္မႈေ၀ဒနာေတြ သက္သာေစပါတယ္။



၈။ ေျပာင္းဖူး ျပဳတ္တဲ့အခါ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ျပဳတ္ၾကည့္ပါ။ ေျပာင္းဖူး ရဲ႕ သဘာ၀
အခ်ဳိဓါတ္ေတြ ထြက္လာေစပါတယ္။

၉။ ပုရြက္ဆိပ္ကေလးေတြ အိမ္မွာတန္းစီေနပါသလား၊ ေျမျဖဴ ခဲေလးနဲ႕သာတားလိုက္ပါ။
အဆင္ေျပသြားပါလိမ့္မယ္။

၁၀။ ပ်ားရည္ခပ္တဲ့ အခါမွာ ဇြန္းေလးေတြေပၚ ကပ္ျပီးက်န္ခဲ့တာကို ေတြ႔ရတတ္ပါတယ္။
အဲလိုမျဖစ္ေအာင္ မခပ္ခင္ ေရပူပူထဲကို ဇြန္းႏွစ္လိုက္ပါ ၊ ျပီးမွ ပ်ားရည္ကုိခပ္ပါ။
ဇြန္းေပၚမွာကပ္ျပီးမက်န္ခဲ့တာကို ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။

ဒီတေခါက္ မီးဖိုေခ်ာင္ မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ ျပီး၏။

0 comments: