ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္



ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္

အသားဟင္းေတြမစားခ်င္တိုင္း ခ်က္စားျဖစ္တာေလးပါ။
တို႔စရာစံုစံုလင္လင္နဲ႕ဆို တျခားဘာဟင္းမွမလိုဘဲ၊ ထမင္းအင္မတန္ ျမိန္လွပါတယ္။
ခ်က္ရတာလဲ မခက္လွပါဘူး။
ပါ၀င္ေသာအရာမ်ား
၁။ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးျပီးသား ဘူး ၂ ဘူး
၂။ ၾကက္သြန္နီ ၂ လံုး (အၾကီး)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ
၄။ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕
၅။ ငရုပ္သီးစိမ္း ၆ ေတာင့္
၆။ ပုဇြန္ငါးပိ
၇။ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔
၈။ နံနံပင္ ၁ စည္း
၉။ ဆား
၁၀။ ဆီ

အရင္ဆံုးၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ လွီးထားတာကို ဆီသတ္ပါတယ္၊ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းျပီး
အနံေလးေမႊးလာရင္ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ျပီး မီးကိုေလ်ာ့လိုက္ပါ၊
ငရုပ္သီး ကၽြမ္းသြားမွာစိုးလို႔ျဖစ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ ဘူးေဖာက္ထည့္လုိက္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္ သီးဘူး သံုးတာက လြယ္ကူလို႔ပါ။ အဆင္မေျပရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္မွည့္မွည့္ေတြကို
စိပ္ထားတာထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ပုဇြန္ေျခာက္ မႈန္႔၊ဆား နဲ႔ ပုဇြန္ငါးပိ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းနဲ႔ ေရေဖ်ာ္ထားတာကိုပါထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ေျကသြားတဲ့ အထိ ေရစပ္စပ္ကေလးထည့္ရင္းဆက္ခ်က္ပါ။
တဆက္တည္း ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ တို႔ကို ေရေဆးျပီး မိမိ
အဆင္ေျပသလို လွီးထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေၾကေလာက္ျပီးထင္ရင္ ေစာေစာက အသင့္
ျပင္ထားတဲ့ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တို႔ထည့္ျပီး အဖံုးခဏအုပ္ထားရင္း မီးအရွိန္ေလ်ာ့
လိုက္ပါ။ အရမ္းျပစ္ေနတာ မၾကိဳက္ရင္ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးျမည္းပါ။ အေပါ့အငံ
အေနေတာ္ေလာက္ဆိုရင္ ခ်ႏိုင္ပါျပီ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ကို အမ်ားၾကီးခ်က္ထားျပီး ခဲထားျပီး၊
စားႏိုင္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္နဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ့ တို႔စရာေတြကေတာ့သခြားသီး၊ သရက္သီးစိမ္း၊
နံနံပင္၊ ခရမ္းခၽြတ္သီး၊ သံပုရာသီးစိပ္၊ ေဂၚဖီထုတ္ျပဳတ္၊ ဒညွင္းသီး နဲ႕ မုန္လာဥနီ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။
အတို႔ ၃ မ်ဳိးေလာက္နဲ႔တင္ ေတာ္ေတာ္တင္းတိမ္လွပါတယ္။ ေႏြ၀င္ေနျပီမို႔ ငါးပိ ခ်က္ ခ်က္ရင္း
အနံ႔ေတြစြဲမွာ သိပ္မပူရေတာ့ပါဘူး ။
ျပတင္းေပါက္ေတြဖြင့္ျပီး ၊ ေညွာ္မယ္ဗ်ဴိ႔ လို႔သာ ေအာျ္ပီးခ်က္လိုက္ပါေတာ့ေနာ္..။ 






0 comments: