မွ်စ္ နဲ႔ ၾကက္သား အုန္းႏို႕ခ်က္







မွ်စ္ နဲ႔ ၾကက္သား အုန္းႏို႕ခ်က္



ပါ၀င္ေသာ အရာမ်ား

ၾကက္သား

မွ်စ္

အုန္းႏို႔

ငံျပာရည္

ငရုပ္သီးအနီေတာင့္

ယိုးဒယား အနီေရာင္ ဟင္းႏွစ္ (Thai Red Curry Paste)

Basil Leaves , Mint Leaves (သို႔မဟုတ္) ေရွာက္ရြက္

ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕



အရင္ဆံုးၾကက္သား ကို လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ (သို႔) လိုသလိုတံုးပါ၊ ၾကက္သား

အသားခ်ည္းပဲျဖစ္ျဖစ္ အရုိးနဲ႔ အသားျဖစ္ျဖစ္ နဲ႔ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

မူရင္း Recipe မွာေတာ့ အသားနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္၊ ရွင္မင္းကေတာ့ျကက္ေကာင္

တ၀က္ေလာက္ ခုတ္ထစ္ျပီး အရုိးအသားမွ်ျပီးခ်က္ပါတယ္။

အရင္ဆံုး အုန္းႏို႕ အမုန္႕ကိုေရေႏြးေလး နဲ႔ ေဖ်ာ္ပါတယ္။ အုန္းႏို႔ ဘူးေတြလည္း

သံုးလို႔ရပါတယ္။ အုန္းႏို႕က ျကိုက္ရင္ျကိုက္သလို မ်ားမ်ားထည့္ပါေနာ္။

ခ်က္မယ့္အိုးထဲကို အုန္းႏို႕ရည္ေဖ်ာ္ထားတာ တ၀က္ထည့္ပါတယ္

မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ေမြေပးပါ။ အုန္းႏို႕ေတြ ျပစ္လာရင္၊ ယိုးဒယား အနီေရာင္ဟင္းႏွစ္

(Red Curry Paste)ထည့္ပါ။တီးစပြန္း နဲ႔ ၄ ဇြန္းေက်ာ္ေက်ာ္ထည့္ပါတယ္။

Red Curry Paste ပုလင္းေတြကို ယိုးဒယား ဆိုင္၊တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာ အလြယ္တကူ

၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္။ဟင္းအိုးကပ္မသြားေအာင္ ပံုမွန္ေမႊေပးရပါတယ္။

သမသြားရင္ ၾကက္သား၊ ငံျပာရည္ ထည့္ပါ။

ၾကက္သား ထည့္ျပီး ၃ မိနစ္ကေန ငါးမိနစ္ေလာက္ထည့္ ေမႊရပါတယ္။

ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းလာရင္ ၊ က်န္တဲ့ အုန္းႏို႕ရည္တ၀က္ နဲ႔ မွ်စ္ကို ထည့္ပါတယ္။

မွ်စ္ကိုလည့္း အသင့္ ဘူး လွီးျပီးသား ၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္၊ ဒါမွမဟုတ္ မွ်စ္တုံးကို လက္ႏွစ္ဆစ္

စာေလာက္အျပားလိုက္လွီးျပီးထည့္ပါ။

ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး မီးအရွိန္ပံုမွန္ေလးနဲ႔ ႏွပ္ထားရပါမယ္။

ဟင္းအုိးခ်ခါနီးမွာ ငရုပ္သီး အနီေတာင့္ေလးေတြကိုလွီး ထည့္ပါ။

ဟင္းအုိးခ်ျပီးရင္ ေရွာက္ရြက္ ၊ Basil နဲ႔ Mint အရြက္မ်ားလိုသလိုထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။

ခပ္ပူပူေလးစားခ်င္ရင္ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ခပ္ျပီးစားသံုးႏိုင္ပါတယ္။



ယိုးဒယား မွ်စ္ နဲ႔ ၾကက္သား အုန္းႏို႕ခ်က္ကို သေဘၤာသီးေထာင္း ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ စတဲ့

ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အသုပ္ေတြနဲ႔ စားသံုးရင္ လိုက္ဖက္ပါတယ္ရွင္။









0 comments: