ျမီးရွည္လုပ္နည္း

ျမီးရွည္လုပ္နည္း
တေန႕က ၀ိုင္မွာ ျမီွးရွည္လုပ္နည္းေျပာျပဖို႔ ေတာင္းလာလို႕ စာအုပ္ထဲက ရွာေဖြထားတာေလး ကူးျပီးတင္ေပးတာပါ။

ဆန္ၾကာဆံနန္းလိပ္ ( အေျခာက္) တစ္ပိႆာ
၀က္ေပါင္သား (သံုးထပ္သား) တစ္ပိႆာ (၀က္သား မစားသူမ်ား ၾကက္သား သံုးပါ)
ငံျပာရည္အၾကည္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ေကာ္မႈန္႕ (သို႕မဟုတ္) ဂ်ဳံအႏုစား တစ္ဆယ္သား
ပဲပင္ေပါက္ တစ္ပိႆာခြဲ
က်န္မဆိုင္ + ပဲငပိ သင္႔ရုံ
တရုတ္နံနံ - ေရွာက္ရြက္ ငါးစည္းစီ
ခ်င္း ေလးက်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ + ငရုပ္ပြ တစ္ဆယ္သားစီ
ဆီ သံုးဆယ္သား
ခ်ဥ္ေဆာ္ကား လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္ႏွစ္လံုး

ေဆာင္ရြက္နည္းမွာ။ ။ ဆန္ၾကာဆံကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားေလ။ ၀က္သားကို အရြယ္သင့္ လွီးျပီး ျပဳတ္ထားေလ။ ပဲပင္ေပါက္ ကိုလည္း ေရေႏြးေဖ်ာထားရမည္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးဥကို ပါးပါးလွီးကာ ဆီခ်က္ထားေလ။ ငရုပ္ေျခာက္မ်ားကိုလည္း ငရုပ္သီးခ်က္ ခ်က္ထားေလ။ ေကာ္ရည္လည္း က်ဳိထားေလ။

အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီ။

ပြဲျပင္ရန္အတြက္ ျပဳတ္ျပီးၾကာဆံကို လက္ကိုင္ပါရွိေသာ ဆန္ခါ တြင္ထည့္ကာ ၀တ္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲတြင္ တစ္ေအာင့္မွ် ျပဳတ္ျပီး ေနာက္ ဆယ္ပါ။
ေရစစ္လွ်င္ ပန္းကန္ထည့္ျပီး ျပင္ပါ။ ၀က္သား တစ္ဖတ္၊ တရုတ္နံနံ၊ ေရွာက္ရြက္၊ ငရုတ္ဆီက်က္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရည္၊ ခ်င္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊
ပဲငံျပာရည္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေကာ္ရည္၊ ပဲငါးပိ နည္းနည္းစီထည့္ပါ။

ဆီက်က္ကိုလည္း သင့္ရုံထည့္ပါ။ ယင္းႏွင့္တြဲဖက္ရန္အတြက္ ၀က္ျပဳတ္ရည္တြင္ ပဲပင္ေပါက္အနည္းငယ္ထည့္၍ ဟင္းခ်ဳိတစ္ပြဲ ျပဳလုပ္ပါ။

၀က္အရုိးမ်ားမ်ားထည့္လွ်င္ ပို၍ခ်ဳိျပီး အရသာမွာ ပိုမိုထူးကဲ လွပါသည္။

1 comments:

Unknown said...

ေကာ္ရညနဲ႔ ပဲငပိကို ဘယ္လိုလုပ္ၿပီး ထည့္ရမလဲ ရွင္းျပေပးပါ မသိလို႔